Semua pensyarah JKM sedang bersama-sama mencuci kolam ikan
untuk menyediakan hidangan bagi staf-staf JKM
Barisan para juri sedang menilai kualiti makanan yang disediakan
finger lickin' good..!!
Sesi makan beradab dari puteri-puteri JKM
penuh keikhlasan
Masih mampu tersenyum walaupun seharian memotong nenas.
kerja-kerja menyediakan hidangan giat dijalankan
En Ishak Sarip, Ketua Jabatan Mekanikal, turut sama membantu
dalam menyediakan Nasi putih special tempatan.
En. Mohd Afdzal sedang bersungguh-sungguh menggoreng ikan dengan harapan
yang siap di siang di goreng hingga gareng.
(En. Noorazizi dan En. Zawawi)
kesemua ikan tersebut akan menjadi santapannya.
En. Simmathiri sedang memantau segala persiapan
semua ikan yang ditangkap berjaya dibersihkan.
agar selamat dimakan. Gambar di atas menunjukkan ikan keli sebelum dan selepas dimakan oleh En. Mohd Zaidi pada akhirnya.
bertungkus-lumus membersihkan kolam.
En. Izuan bekerja keras bagi menanggalkan lumut yang sedia ada.
tengah hari.
semua yang ada.
Selaku chef kehormat, Pn. Norhazlina Amon yang didatangkankhas dari seremban untuk menyediakan Tom Yam Spesial.
12 JANUARI 2009, Isnin, satu aktiviti usahasama dari Meclub telah berjaya dijalankan iaitu " Gotong-royong Membersihkan Kolan Ikan JKM " yang telah disertai oleh semua staf dan Pensyarah JKM, aktiviti yang bertujuan untuk merapatkan silaturahim ini telah bermula dari pagi hingga jam 3 petang, antara yang dijalankan adalah seperti menangkap ikan dan membersihkan semula kolam ikan yang telah lama di biarkan. Di atas sokongan dan kerjasama yang sangat jitu daripada Ketua Jabatan Mekanikal iaitu En. Ishak b. Sarip, maka semua aktiviti telah berjaya mendapat sambutan daripada semua pensyarah. Berikutan itu program-program seperti ini wajar dilakukan selalu agar hubungan dan tali silaturahim dapat di eratkan di kalangan Staf Jabatan Kejuruteraan Mekanikal. Sekian.
0 ulasan:
Catat Ulasan